Два автомобила пострадаха при катастрофа на бул."България" в района на Охлюва вчера. За късмет няма ранени хора, но пък инцидентът поставя отново въпроса за целесъобразността на обратния завой в посока София в този участък.
До катастрофата се стига, след като управляван от жена лек автомобил "Киа" се спуска от Охлюва към булеварда. Шофьорката решава, че може да се включи в движението и да се престрои в крайна лява лента, за да направи обратния завой. В същото време по пътя с предимство в посока Дунав мост се движи шофиран от младеж лек автомобил "Хонда", който не успял да избегне изникналата пред него кола. Последвалият удар изпраща киата в храстите с вдлъбната задница и смазва предницата на хондата. 
Освен екипи на полицията и Спешна помощ на място пристигнаха и пожарникари, тъй като и двата автомобила са с газови уредби. Жената се е почувствала зле и въпреки че нямаше видими травми, беше откарана за преглед в болницата.
Според шофьори обратният завой в този участък е опасен, тъй като идващите откъм Охлюва трябва не само да слязат на булеварда, където колите карат с висока скорост, но и да пресекат и трите ленти, за да завият. А това често води до инциденти като вчерашния.