Регистриран през 2017 година ММА боец получи вчера окончателна условна присъда от Окръжния съд за зверски побой над негов връстник.
На 18 септември същата година десетокласникът в Строителната гимназия Г.А. минал покрай група ученици от ПГ по туризъм "Иван П. Павлов", които в голямото междучасие седели на бордюра до магазин "Мосю Бриколаж". Трениращият смесени бойни изкуства тийнейджър се загледал продължително в една ученичка, която се подразнила от това и го попитала: "Защо гледаш, нещо интересно ли видя?". Г.А. се върнал, а приятелят и съученик на момичето станал с намерение да го защити. Спортистът обаче се нахвърлил върху него и с тренирани движения счупил на две места челюстта му, след което започнал да го удря по цялото тяло. Случайно преминаваща жена се намесила и агресията била прекратена.
За извършеното престъпление Районният съд осъди тийнейджъра на една година условно с две години изпитателен срок, както и да плати 9000 лева обезщетение на пострадалото момче плюс 200 лева за счупения му мобилен телефон. 
Г.А. е обжалвал тази присъда с твърдения за необоснованост и завишен размер на уважените граждански искове. Окръжният съд обаче счете доводите му за неоснователни, но прецени, че случилото се е инцидент в живота на младежа, който по това време е бил непълнолетен, и реши да му даде шанс да преосмисли поведението си и да продължи образованието си. Затова намали наказанието му на десет месеца условно лишаване от свобода с една година изпитателен срок. Обезщетенията в размер на 9000 лева и 200 лева обаче си остават в сила.