Доскорошният вратар на "Черно море" Благой Макенджиев подписа договор с "Дунав". Той ще остане в Русе поне година и половина. Първоначално се смяташе, че петричанинът ще играе за русенския отбор само до края на сезона. 
По ирония на съдбата Благой ще дебютира за дунавци в контролен мач срещу бившия си тим, тъй като днес старши треньорът Людмил Киров ще заведе отбора за мач срещу "Черно море" Във Варна. Двубоят на стадион "Младост" ще се играе от 14.30 часа.
"Утро" научи любопитни подробности около привличането на Макенджиев. След като разбрал, че вратарят тренира с "Верея", Киров му звъннал, за да го попита дали не желае да играе за "Дунав". Футболистът казал, че би дошъл при определени финансови условия, каквито обаче русенският клуб не може да му предложи. Старши треньорът бил настоятелен и го помолил да размисли и да ревизира претенциите си. Макенджиев приел.
С неговото привличане вратарите в "Дунав" стават четирима. Другите трима са Станислав Антонов, Филип Димитров и юношата Борислав Начев. По всяка вероятност един от тях ще си тръгне и това може би ще е Димитров, който направи колебливи игри в контролите на турска земя. Ясно е, че конкуренцията за титулярния пост вече ще е между показалия отлична форма Антонов и именития Макенджиев.