Цените на бензина и дизела в Русенско остават сред най-евтините в страната, показват данните на fuelo.net. Шофьорите зареждат бензин на цена с 2,18 стотинки на литър по-ниска от средната за България. Дизелът е с 3,10 ст. по-евтин. 
Единствено в Добрич зареждат бензин по-евтино отколкото в Русе, а по отношение на дизела с предимство са водачите от Габрово. В общата оценка за цени на горивата Русе е на четвърто място в страната заради по-скъпия газ. В областта той се продава с 0,24 ст. по-скъпо от средното. 
До 1 април бензиностанциите трябва да започнат да издават новите бележки с разбивка на цената, така че при покупка да отразяват не само общата стойност на сипаното гориво, но и разбивка каква част от сумата е ДДС и акциз, както и каква е цената, на която търговецът е купил горивото.
От приложения в наредбата образец на новите бележки е видно, че държавата прибира 50% от крайната цена под формата на акциз и ДДС. А търговският марж /разликата между нетната и покупната стойност/ на бензиностанцията е към 11%. От него търговецът трябва да плаща за доставка на горивото, за поддръжка на техниката, данъци, заплати, така че колко всъщност ще му е печалбата пак няма да стане много ясно. Но пък ще стане пределно ясно, че този, който надува двойно цените, е държавата.