Двама души пострадаха в голям пожар в имот на ул."Кърджали" в кв "Родина 4". Двуетажна къща и гараж на бивш пожарникар са напълно унищожени, изгорели са и двете коли на семейството. При опит да загаси пламъците 60-годишният мъж е получил изгаряния на ръцете, а 84-годишната му тъща е силно обгазена.
Сигнал за огъня е получен на тел.112 малко преди 23 часа в нощта срещу вторник. Само за седем минути на място са пристигнали два противопожарни автомобила, но като видели, че "Фолксваген Пасат", гараж, намиращият се в него "Мерцедес 190 Д" и къщата горят буйно, огнеборците повикали още един екип на помощ и се заели да гасят пламъците. Излезлият по това време западен вятър затруднил работата им, но въпреки това благодарение на бързата им реакция покривът на съседната къща, която е долепена до горящата, е спасен. 
Медиците от пристигналата линейка, пожарникари и съседи с риск за живота си извадили на носилка от къщата възрастна жена и са я спасили от отравяне със задушливия дим. Зет й, който преди да се пенсионира, е работил в пожарната служба на завод "Дунарит", е получил изгаряне втора степен по ръцете. Двамата са откарани в Университетска болница "Медика Русе". Мъжът е настанен в отделението по пластично-възстановителна хирургия без опасност за живота, а старицата е в критично състояние в интензивното отделение.
По първоначални данни пожарът е тръгнал от късо съединение в една от колите на бившия пожарникар. Дали обаче първоизточникът на огъня е бил мерцедесът в гаража или фолксвагенът, паркиран пред него, ще се изяснява в образуваното по случая досъдебно производство, казаха от пожарната. Засега умишлен палеж се изключва като версия.
По време на пожара пострадалите спели и нищо не усетили. Събудили се едва когато стъклата започнали да се чупят със страшен пукот от високата температура. Мъжът веднага започнал да гаси огъня с вода и подръчни средства, бабата стояла уплашена в спалнята. В това време огнеборците пристигнали и ги извадили навън.
Чух гърмежи, а след това видях и пламъците. Усетих, че става горещо и се обадих на тел.112. След малко дойдоха три противопожарни автомобила и започнаха да гасят огъня, каза вчера пред "Утро" Зарко Митев, който живее в съседна до пожара къща на ул. "Манастирище".
Не мога да ви опиша какво преживях, навсякъде пламъци, все едно гореше у дома, чуваха се и гърмежи, нещо като избухвания, добре че пожарникарите спряха огъня, преди да грабне покрива ми, иначе и ние щяхме да изгорим, нареждаше собственичката на съседната къща, която е залепена до изгорялата постройка.