Разделилият се внезапно с "Черно море" вратар Благой Макенджиев ще се включи днес в тренировката на "Дунав". След като напусна Варна, той се готви известно време с отбора на "Верея", тъй като съпругата му е от Стара Загора. Старши треньорът на дунавци Людмил Киров обаче се свързал с него преди седмица и му предложил да помогне на отбора. Въпреки че имал оферти от други клубове, 30-годишният футболист с впечатляваща визитка се съгласил да играе през пролетта с екипа на русенския отбор. 
Киров заяви пред "Утро", че планираната работа на лагера в Турция била свършена на 70-80 процента.
"Лошото време провали контрола с корейците, в други два мача играхме по полувреме, бяхме принудени да променяме и някои от тренировките. Момчетата се стараха", каза Киров. 
Той ще събере отбора днес от 15 часа за тренировка на базата в "Здравец".
"Хората, които ще видите, ще изнесат мачовете от пролетния сезон в Първа лига. Други попълнения няма да търсим. Илия Мунин ще тренира, друг е въпросът при какъв режим ще се готви", каза старши треньорът.
Той разкри и защо сенегалецът Мухамаду Н`Дайие пропусна лагера в Турция.
"Спряха го на границата. Сам си е виновен, че не е подновил документите си. Казва уж, че тренирал сериозно, пък ще видим в какво състояние е", заяви Киров. 
Треньорът потвърди за контролата в сряда срещу "Черно море" във Варна. Проверката на 9 февруари срещу "Литекс" също била договорена, оставало само старши треньорът на ловчанлии Живко Желев да приеме мачът да се играе в Русе.