Животът на 20-годишен студент се преобърнал за миг след поредния изблик на ужасяваща агресия, която все по-често се превръща в начин физически по-силният да докаже правото си - така, както самият той го вижда. 
Вечерта на 6 ноември 2017 година студентът М.И. и още четирима негови колеги влезли в бар "План Б" срещу хотел "Космополитан" и се настанили на маса срещу бара. Двама от компанията си поръчали уиски с безалкохолни, а другите трима - само минерална вода. По същото време на бара се разположили С.Т., известен с прякорите Сиси и Копитото, и двама негови приятели - и тримата редовни посетители в заведението. Когато М.И. и още един младеж - К-Г. решили да си тръгват, отишли на бара и платили сметката.
К.Г. обаче се скарал със сервитьорката и двамата си разменили остри реплики. След като излязъл от заведението, обидената сервитьорка го последвала, за да  поиска обяснение за поведението му. С нея излезли и Копитото заедно с двамата си приятели. Копитото застанал близо до М.И., отскочил и нанесял удар с крак в лявото му слепоочие в стил Джеки Чан, при който студентът паднал на земята и останал неподвижен. Един от приятелите на побойника се опитал да го свести, но като не успял, казал да повикат линейка и изчезнал с БМВ-то си.
М.И. бил настанен в неврохирургията в УМБАЛ "Канев" в много тежко състояние със счупен череп и силен кръвоизлив в мозъка. След направена операция хематомът е изчистен, но момчето получило трайно увреждане. 
Потърпевшият бил изписан от болницата, но животът му се преобърнал. Прекъснал следването си, тъй като не бил в състояние да помни, не можел да работи и се наложило едва на 20 години да си остане вкъщи - без доходи и без възможност да продължи образованието си.
Троен състав на Районния съд с председател Венцислав Василев осъди С.Т. на 42 месеца затвор, изплащане на 15 000 лева обезщетение на М.И. и над 800 лева разноски по делото.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.