Агресивен пиян шофьор не се подчинил на полицаи във Второ районно, развихрил се и изкъртил вратата на стаята, в която бил вкаран за проверка.
Екшънът е от 4 август. В 22 часа полицейски екип спрял на ул. „Петрохан“ криволичещ автомобил „Хонда“. По време на проверката на документите на 37-годишния шофьор от Кубрат униформените усетили дъх на алкохол и го тествали с дрегер. Уредът показал 2,13 промила, но той отказал да му бъде взета кръвна проба. 
Водачът бил откаран във управлението за налагане на санкция, но в сградата започнал да крещи, посегнал да удари полицай и като не успял, изкъртил с ритник вратата на един от кабинетите. След този изблик бързо е укротен и задържан, случаят е пратен на прокурор.
На следващата сутрин около 09.25 часа екип на КАТ спрял за проверка на бул. „Фердинанд“ БМВ, чийто водач не дал предимство на пешеходец на зебрата до Халите. Установено е, че 39-годишният мъж от Чилнов е седнал зад волана с 1.61 промила алкохол. Шофьорът отказал да даде кръвна проба за изследване в болницата и са му съставени два акта.