Известни имена от столичните сцени ще гостуват в Русе през февруари, съобщиха вчера от драматичен театър "Сава Огнянов". 
На 7 февруари на Голямата сцена в Доходното здание театърът от Ямбол ще представи комедията на Ерик Асус "Мъжете предпочитат да излъжат" с Йоана Буковска в главната роля. Друг гастрол също привлича вниманието в театралния афиш. На 18 февруари шуменският театър ще гостува със спектакъла "Ще ти разкажа за Америка", в която участват обичаните от публиката Мария Статулова и Красимир Ранков. 
Линията на гастролите продължава театър "Българска армия", който ще покаже на 25 февруари "Швейк" с Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев, постановката е на Бина Харалампиева. На 27 февруари пък ще гостува бургаският театър с мюзикъла "Да докоснеш дъгата", в който участва певицата Тони Димитрова. 
Последният за месеца спектакъл на русенска сцена също е гастрол - на 28 февруари старозагорската опера ще покаже на Голямата сцена в Доходното балета "Нестинарка" от Марин Големинов.   
Четири са русенските заглавия във февруарския театрален афиш. След "Казимир и Каролине", който се игра снощи, на 11-и русенци отново имат шанс да видят комедията на режисьора Теди Москов "Коя гад изяде кашкавала" с гост-актьорите Валентин Танев, Мая Новоселска и Никола Додов. За 20-и в камерна зала "Слави Шкаров" е предвидена комедията на Орлин Дяков "Легло за трима" с участието на Николай Урумов. Ден по-късно на Голямата сцена Татяна Цветкова и Ралица Константинова ще изиграят ролите на две сестри в "Сблъсък" на Магда Борисова.