Обнадежден съм от играта на отбора в контролата със "Шинник", заяви пред "Утро" след победата с 1:0 старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров. 
"Да не бързаме с големите хвалби, но съм доволен, че отговорихме на агресията с агресия. Стилът на руските отбори се подчинява на твърди единоборства и много физика, а ние намерихме сили да се противопоставим в тези елементи от играта", каза Киров.
На въпроса как ще коментира сериозната промяна в представянето на отбора в сравнение с проверката срещу "Жетису" /1:4/, той отговори, че тогава футболистите били много уморени.
"Казахстанците вече имаха зад гърба си няколко мача, бяха и далеч по-свежи. Най-важното е да играем с постоянство и да не допускаме резки колебания в представянето си. Обещах на феновете един по-добър "Дунав" и мисля, че ще го видят в мачовете през пролетта", каза Киров.
Мартин Станкев, за когото "Утро" първи писа, че може да се присъедини към русенския отбор, наистина ще бъде футболист на "Дунав".
"Мартин трябваше да пристигне на лагера в Турция, но ще остане в България, тъй като възникнаха проблеми с документите му", разкри старши наставникът и загатна, че все още има някакви малки шансове за привличане на бразилеца Фернандо Кавалканте, който играе в момента за кипърски отбор. 
"Мениджърът му работи по темата, проблемът е, че Фернандо има договор със сегашния си клуб, който не може да се разтрогне току-така. Няма да скрия, че ако имаме този футболист, ще подсилим средата на терена с отличен конструктивен халф", обясни Киров.   
Утре дунавци излизат за последната си контрола на турска земя срещу руснаците от "Химки".