Нов златен медал добави в колекцията си кошовският обичай Джамал, който бе представен на 28-ия международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. Кошовчани отведоха там своето магично и мистично животно на име Татунчо за пореден път - и за пореден път спечелиха приз. Всъщност, от 1991 г. Джамалът редовно се представя на „Сурва“, пропуснахме участие само миналата, 2018 година, и то поради финансови причини, каза кметът на Кошов Михаил Маринов, който също участва в ритуала. Тази година самодейците, които изпълняват уникалния за страната зимен ритуал, получили подкрепа от община Иваново. Затова успяхме отново да възхитим журито на „Сурва“, казват не без гордост кметът Маринов и председателката на читалище „Просвета“ в Кошов Елена Маринова. 
Групата на маскираните веселяци с кратуни и възглавници на гърбовете, по които се удрят един друг с дървени саби, съпроводили Татунчо на централния площад в Перник, където показали автентичния обичай пред хилядна публика. Буря от овации и шумни възгласи обрали кошовските ентусиасти и пазители на народната памет. А вчера, когато класирането бе обявено, стана ясно, че в категорията „Награда за обучение в традицията“ кошовската група с водач Атанас Стоянов отново е на първо място. Отлично представяне, благодаря на всички участници, гордея се с вас, написа малко по-късно във фейсбук кметът Михаил Маринов. 
След кратка почивка Татунчо и неговата пъстра група отново ще потеглят на път. На 2 и 3 март ще участваме в „Кукерландия“ в Ямбол, която навършва 20 години, а след това ще отведем Татунчо и на фестивала в Стара Загора, каза Михаил Маринов.