Липси за над 500 000 лева са установени при съхраняваните елементи от подменената преди няколко години контактна тролейбусна мрежа. За това сигнализираха общинските съветници от БСП Александър Неделчев и Пламен Рашев на сесията вчера, на която повдигнаха темата и поискаха да разберат при какви условия се съхраняват демонтираните елементи и има ли определен служител, който е отговорен за опазване на тази общинска собственост. 
Тези части в момента се съхраняват в две складови помещения, които се охраняват с видеонаблюдение,  заключени катинари и лепенки с подпис и печат на общината, които се проверяват периодично за целостта им. Няма определен служител за контрол по съхранението и опазването поради посочените условия, обясни зам.-кметът Димитър Наков. Той подчерта, че не е инициирана процедура за продажба, тъй като има несъответствия в количествата. 
Кметът Пламен Стоилов каза, че Окръжна прокуратура ще извърши проверка и ще каже къде и как са се получили липсите. Констатираните разлики са установени при предаването на количествата контактна мрежа и други елементи от фирмата изпълнител на дружеството, което в момента ги съхранява. Стоилов отбеляза, че износването на контактната мрежа също се отразява върху количеството, което се получа при демонтажа. 
Общината винаги е спазвала закона. Типично за вашата партия е да манипулирате, но жълтата новина няма да ви се получи. В процеса на проверка недейте да бързате да правите заключения, обърна се кметът към общинските съветници.
Виждам, че сте притеснен. Жълта новина няма, има червена!, отвърна Неделчев и завърши с думите на Бойко Борисов за червената и синята лапма от националната конференция на ГЕРБ преди дни: Не знам дали ще ви светне синята лампа, но има червена новина!