Днес над страната се очакват обилни валежи, в 5 области е обявен оранжев код, в 17 - жълт. Времето остава меко за сезона.

По високите полета в западната част на страната и в цяла Северозападна България ще вали мокър сняг, а на останалите честа дъжд.

Оранжев код е обявен за областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Кърджали. 
Жълт код в сила за областите София, София-град, Кюстендил, Перник, Монтана, Видин, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Силистра, Русе, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Хасково.

Вятърът ще бъде умерен, през първата половина на деня от изток и югоизток. В следобедните часове той ще се ориентира от североизток и над североизточните райони ще проникне по-студен въздух, с което дъждът ще премине в сняг. Ще се създадат условия за поледици.

Максималните температури ще бъдат в широк диапазон. В северните и западните райони те ще бъдат предимно между 1 и 6 градуса. По Черноморието и в южните райони - до 9-10 градуса.

Минималните температури над по-голямата част от страната ще са в интервала 0-5 градуса, по Черноморието и в югоизточните райони - 6-7 градуса.