Бившият вече футболист на „Дунав“ Бранимир Костадинов разкри в интервю за сайта „Проспорт“, че раздялата с клуба не е била по негово желание.
„Свързвах бъдещето си с „Дунав“, но треньорът очевидно не ме е вписал в тефтера си. Започнаха да ме подхвърлят като горещ картоф. Не ми беше приятно“, заявява Костадинов. 
През целия се престой в Русе не съм се пазарил за пари, казва футболистът и нарича доходите си „сравними с тези на магазинерите в центъра“. Отчита като грешка, че се съгласил да играе като десен бек и подчертава, че го направил, тъй като е „отборен играч“.  
Играчът изчаква оферти, но не си е тръгнал от Русе, тъй като съпругата му е от града. Имал предложение от полски клуб, но предпочитал да остане в България. Публикациите, че щом брат му работи в „Славия“, ще тръгне към този тим, били спекулации. 
В заключение повтаря, че раздялата с „Дунав“ била изненада, но не се чувствал обиден.  
„Тревога има. Какво точно се случва. Това, което преживях с моите колеги в долните дивизии и първия сезон в Първа лига, никой не може да ми отнеме. То си е мое. И на феновете. Надявам се, че всичко ще бъде наред“, казва Бранимир.