Футболистите на „Дунав“ победиха „Ботев“ във Враца с 2:0 в първата си предсезонна контрола. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Людмил Киров.
- Г-н Киров, какво видяхте в този двубой?
- Като за стартова среща съм доволен от абсолютно всички. Казах на момчетата преди мача, че резултатите в тези проверки не са важни. Важното и да избистрим състава и стила на игра. От първи мач не могат да се правят големи изводи. А и тези контроли са нож с две остриета - така се получава обикновено, че който печели проверките, после не се справя в първенството. И обратно. Като се има предвид, че футболистите бяха поуморени след тежките натоварвания през седмицата, то „Дунав“ изигра добър мач.   
- Как се представиха новите попълнения?
- Вече казах, че съм доволен от всички. Все пак си мисля, че Свилен Щерев беше играчът на мача. След двубоя говорих с него и му казах какво очаквам да подобри в играта си. 
- Защо Светослав Ковачев и Исмаил Иса не взеха участие в мача?
- Ковачев обърна глезен, Иса е контузен. Не е нещо сериозно. 
- Подочухме, че Антон Огнянов премисля дали да не погледне наново към „Дунав“. Как стои въпросът с него?
- Темата с Огнянов приключи. Аз исках да бъде част от нашия отбор. Постави финансови претенции, каквито не можехме да изпълним. Казах му: „Тонка, намали малко сумата!“. Той отговори, че не можел. Е, след като не може, играта свърши, а и аз вече имам хора, които да действат по фланговете.
- А каква е историята с бразилеца Кавалканте?
- Имаше надежди, че ще се споразумеем с мениджъра му. През седмицата разговаряхме с него за пореден път. Ще караме без бразилеца, въпреки че държах да е наш футболист. Струва ми се, че приключихме със селекцията, сега ни чака здрава работа на лагера в Турция. Да не дърпам дявола за опашката, но феновете ще видят напролет по-силен отбор на „Дунав“.