78-годишен мъж загина, а други трима на възраст от 64 до 69 години са настанени в болница "Канев" с обгазявания и сърдечни кризи след пожар на таванския полуетаж на блок на метри от ул."Александровска". Покривът на четириетажната сграда на ъгъла на улиците "Муткурова" и "Петко Каравелов" е унищожен напълно, а бързата намеса на огнеборците е спасила блока от взрив, както и покрива на залепената за блока триетажна къща.
Сигнал за пожара постъпва в 2.37 вчера след полунощ. Отзовават се четири противопожарни автомобила с 12 огнеборци, които заварват покрива в пламъци. 
Налага се да евакуират хора, в една от стаите са открити и изнесени преди да се взривят две газови бутилки, но най-зловещата находка е свит на кълбо в една от стиите мъртъв 78-годишен човек от разградско село.
Опитал се е да избяга, обаче се е върнал от горящия коридор обратно в стаята. Но тъй като започва да гори самата врата на стаята, в стремежа си да се спаси, той решава да влезе в гардероба. И там го хваща огънят, гардеробът започва да гори и..., обясни домоуправителят на блока Марин Бъчваров.
Според него пожарът е тръгнал от паднал кюнец на печка на твърдо гориво в стая, обитавана от Мустафа Ахмедов, който не бил в състояние да реагира и така огънят плъзнал бързо и безмилостно унищожил всичко по пътя си.
Моята стая изгоря напълно, макар че съм под самия покрив, а пожарът тръгна от долния полуетаж, където също има квартиранти. Успях да изляза на стълбището, видях, че и другите бягат и аз хукнах, както съм по домашни дрехи. Беше лудница, дори в бързината забравих всички документи за самоличност и сега трябва да вадя нови. Дрехите ми също изгоряха, имам само това, което е на гърба ми. Какво ще правя занапред не знам. Няма къде да живея, нямам документи и дрехи, просто съм на улицата като клошар. Все пак съм жив, но Стоян, който е до моята стая, не успя да се спаси, каза 70-годишният Артур Аветисян.
Усетих хлопане и като погледнах през терасата, видях на отсрещните прозорци отражение на пламъци. Тогава разбрах, че на покрива има пожар и се обадих на сина си да дойде, а аз излязох по нощница пред блока. Дойдоха три или четири пожарни и отидох в съседката отсреща, за да се стопля. Като се върнах, установих, че в апартамента има теч от водата на пожарникарите, с която гасиха пламъците, каза 80-годишната Руска Стефанова, която живее на четвъртия етаж в блока.
 Пораженията по четириетажния блок са сериозни, а само част от жилищата са застраховани. Няма ток и вода, някои от апартаментите са наводнени.  
Оттук нататък не знам какво ще правим. Възстановяване посред зима... Покривната конструкция е тотално изгоряла, всичко е паднало, мръсотия, цигли, всичко. Не ми се говори, не знам. Това е свързано с много средства, а тук 90 на сто са пенсионери, притеснен е домоуправителят Младен Бъчваров.
Ще настаним в общински жилища хората, които са останали без подслон и няма при кого да се подслонят, ще окажем и пълно съдействие за издаване на нови документи за самоличност по установения ред, каза вчера кметът Пламен Стоилов. 
По негово нареждане с пострадалите от пожара се срещнаха шефовете на антикризисната и социалната общинска дирекция Спасимир Димитров и Мариела Личева, за да се установи от какво хората имат нужда и как общината може да им помогне.