Какво се мисли и прави по възстановяване на захранващото табло с електрическото осветление на Градския стадион? С този въпрос се обърна преди няколко дни "Утро" към шефа на "Спортни имоти" Веселин Богданов. Неговият отговор бе, че било изпратено уведомително писмо до фирмата, взела близо милион лева държавни пари за ремонт на стадиона и поставяне на електриката - "Тарктур" ООД.
Това бе ясно още от миналата година.  
Доколкото знаем, до тази фирма са изпратени доста писма и по други поводи. Могат да се изпратят още. Не е известно да има отговори, за поемане на конкретни ангажименти пък въобще не говорим. С кореспонденция в едната посока прожекторите на Градския стадион няма да светнат до първия домакински мач на "Дунав", нито игрището ще предложи по-добри условия за футбол.  
Накратко - възелът на пръв поглед изглежда прост, защото имаме ясен изпълнител на ремонта със съответните му задължения, но се оказва много заплетен. Защото изпълнителят не показва никакви признаци, че се трогва. Тук идва логичният въпрос защо някой /а възможността е само една - община Русе/ трябва да плаща за безхаберието на "Тарктур"? Отговорът може би ще даде започналата проверка на Окръжна прокуратура, която обаче близо година цикли на място, защото не могат да се намерят експерти за оценка на свършеното по терена. Но какъв отговор да чакат дотогава от "Тарктур" в "Спортни имоти"? Нещо от рода на "Да бе, идваме, веднага ще подменим таблата за наша сметка! И и игришето ще поправим!" ли? Или пък...
Тъй, че писмата няма да свършат работа.
Както обикновено, съдбата на давещия се е в ръцете на самия давещ се. Друг е въпросът кой го натисна под водата. Този отговор се надяваме да получим от прокуратурата. Защото, ако си послужим с една народна мъдрост, лозето не ще молитва, иска мотика.