"Датата на оттеглянето ми изтече отдавна. Сантименти обаче не ми позволяват да оставя клуба на произвола. Положението е такова, че рано или късно ще си тръгна. Апелирам русенската общественост да реши дали иска да има клуб в елита или не!", казва в интервю за "Тема Спорт" президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов.
"В Русе има достойни хора, които обичат футбола", добавя още той, но никой до този момент не изявил желание "да поеме щафетата". 
Всъщност д-р Симеонов повтаря заявката си отпреди повече от месец, когато съобщи на среща с феновете, че възнамерява да се оттегли от управлението в клуба, тъй като бил уморен и изчерпан. 
В интервюто се потвърждава описаната преди два дни от "Утро" история за контакти и договор с ирански бизнесмени, изявили желание да станат собственици на ФК "Дунав". Д-р Симеонов обаче искал да се убеди, че тези хора са с почтени намерения и че наистина искат да инвестират в клуба. Затова държал да получи съответните гаранции, че "Дунав" "няма да бъде затрит".
"Видяхте какво се случи с "Верея" и с мнимите руснаци", дава пример д-р Симеонов.
Той завършва с думите, че решението му да си тръгне е твърдо. Нямало да се оттегли въобще от футбола, а щял да насочи вниманието си към работа в школата. Тази работа му доставяла удоволствие.  
Според него по базата в "Здравец" е направено много, което никой наистина не може да отрече.