Деветгодишният Мартин Сиромахов е първото русенче, номинирано за Клуб 2018 на фондация „Бербатов“. 
Мартин е ученик в училище „Иван Вазов“, възпитаник на вокалния педагог Наталия Константинова. Неговата номинация е в категория „Изкуство“ за първи и втори награди, спечелени от талантливото момче на национални и международни конкурси. Мартин е избран и да изпее една от 12-те финални нови български детски песни на първия по рода си фестивал „Детска Мелодия на годината“ през март в НДК. Мартин беше член и на миналогодишния Клуб 2017 на успелите деца на България.
Вече са факт първите 35 предложения за новия клуб. Номинациите продължават до 17 ч на 8 февруари на сайта на проекта http://dberbatov.org/. Могат да бъдат номинирани ученици от 1 до 12 клас в български училища в страната или в чужбина, които имат изяви и удостоверени успехи през 2018 г. в областта на изкуствата, науката или спорта.
Жури ще излъчи по трима победители от 2 възрастови групи за всяка от сферите на награждаване. Това ще стане на специална церемония с участието на Димитър Бербатов. Всички номинирани ще бъдат включени в алманах „Успелите деца на България“.