Халфът на „Дунав“ Борислав Балджийски е поредният футболист, който може да напусне отбора още днес, научи „Утро“. Новината не бе отречена, нито потвърдена от администрацията на клуба.
„Нямаме коментар! Всичко, което става, ще бъде изнесено на официалната ни страница в интернет“, каза пред „Утро“ администраторът Огнян Цветанов. 
Старши треньорът Людмил Киров също отказа да говори.
Според наши източници футболистът бил на път да продължи кариерата си в лидера на Втора лига - „Царско село“, чийто старши треньор е бившият играч на „Дунав“ Никола Спасов.
28-годишният Балджийски дойде в Русе като част от лятната селекция на бившия старши треньор Малин Орачев. Той изигра със светлосиния екип 18 мача /общо 1239 минути/, вкара 2 гола, направи 2 асистенции, получи 2 жълти картона.
Справка във визитката му казва, че миналият през школата на „Левски“ /София/ футболист е сред рекордьорите по смяна на отборите. Професионалната му кариера започва в „Локомотив“ /Мездра/ и минава през „Черноморец“, „Славия“ /на 2 пъти/, Монтана“, „Черно море“, пак „Монтана“.
Ако той наистина си тръгне от „Дунав“, русенският отбор ще загуби още един човек в средата на терена, но явно старши треньорът Людмил Киров има идеи как да подсили тази зона с други полузащитници. 
Очаква се, че договори днес с „Дунав“ ще подпишат бившият капитан на отбора Диян Димов и игралият в „Ботев“ /Гълъбово/ Свилен Щерев.
Вариантът с привличане на Антон Огнянов от „Верея“ може да се счита за нищожен, тъй като атакуващият халф поискал заплата, каквато в „Дунав“ няма кой да му даде.