Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс бе един от делегатите на извънредния конгрес, на който бе гласуван нов четиригодишен мандат на Борислав Михайлов. След завръщането си в Русе Димитров говори пред „Утро“ за впечатленията си от форума.
„Да кажа първо, че съюзът похарчи 400 000 лева за провеждане на конгреса. Другото е, че хората, които застанаха зад кандидатурата на Димитър Бербатов, се държаха мутренски и арогантно. Подчертавам - мутренски! Техните апострофи към трибуната нямаха край. Иначе за пред медиите държаха позицията, че са много възпитани и че ратуват за цивилизовано поведение. Реалните им действия не бяха такива. Аз не крия, че бях твърдо за Борислав Михайлов, и в този смисъл ще кажа, че ако той бе загубил, щях да депозирам оставката си още на следващия ден. Що се отнася до националните отбори, съм свидетел колко много бе направено от БФС да се обгрижени във всяко едно отношение. Играчите имаха и имат всичко от каквото се нуждаят. Да не кажа, че се радват на прекалено много грижи“, каза Димитров.
На въпрос на „Утро“ така светла ли изглежда картинката на фона на „успехите“ на държавните отбори, той отговори: „Разбира се, че има проблеми и никой не ги крие. Най-големият проблем е, че треньорите в детско-юношеските школи не са на ниво. Не се учат, не са подготвени, работят както преди 40 години. БФС купи преди време пълни пакети с тренировъчните програми на „Аякс“ и „Фейенорд“ и ги раздаде на клубовете, но треньорите набързо ги побългариха“.
Той взе отношение и по темата за многото чужденци в българския футбол.
„България е страна в Европейския съюз. БФС няма механизми да ограничи наплива на футболисти от чужбина, защото ще бъдат нарушени техните права за свободно придвижване и труд. И аз мисля, че бройката на чужденци е сериозна, но по този тема просто няма какво да се направи“, завърши Димитров.