Дългогодишният началник на митницата в Лом Володя Петров е определен за временен ръководител на новата Дунавска териториална дирекция. Решението дали Петров ще бъде титуляр на поста се очаква скоро. Същевременно той е и един от тримата заместници, които ще управляват новото звено, чието седалище обаче, противно на слуховете, че ще се мести на Дунав мост, си остава на старото място - на бул.“Липник“ 117 в Русе. 
Другите двама зам.-шефове са досегашните началници на митниците в Русе Венцислав Халаджов и в Свищов Кирил Йорданов, който в миналото два пъти беше началник на русенската митница. Първият път Йорданов управлява в периода 1999-2001 година. След това пак стана началник на митницата през 2004-а, но за по-малко от година.
Според влезлите в сила от 7 януари промени всички митници и бюра, които досега са били на териториите на Русе, Свищов и Лом, стават митнически бюра и пунктове. Така под шапката на Дунавската териториална дирекция са бюрата във Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Севлиево, Троян и Търговище и митническите пунктове в Брегово, Връшка чука, Летище Горна Оряховица, Оряхово,  Пристанище Лом, Пристанище Русе, Пристанище Свищов, Силистра и Сомовит.