Футболистът на "Дунав" Исмаил Иса е на поредния си кръстопът, научи "Утро". Той не се яви за първата тренировка на 7 януари, но после се прибра в Русе и се включи в подготовката.
Според наши източници неговата идея пак била да си търси отбор зад граница. Така направи и през лятото на миналата година. След 4-те си мача в плейофите и след 4-те гола по-рано в редовната кампания бе обещал, че ще продължи да играе за "Дунав", но се покри и дори не отговаряше на телефонни обаждания. В средата на сезона все пак се върна в "Дунав", записа участие в 10 двубоя и реализира един гол. 
Старши треньорът Людмил Киров много държеше да го има в тима, но дали Иса ще остане в "Дунав"? Отговор на този въпрос щял да бъде даден след разговори с мениджъра му. При всички случаи той ще е ценен с опита си. Можещ футболист е и би бил от полза като партньор на Ахмед Ахмедов и другите хора в атака. 
Възелът около Божидар Васев пък се очаква да бъде разплетен до утре. Клубното ръководство в лицето на президента д-р Симеон Симеонов и треньорският екип му дали срок до петък, за да реши какво мисли в крайна сметка да прави. "Утро" научи, че щабът на "Арда" /Кърджали/, откъдето изтече информация, че иска да привлече халфа, дал отбой.
Футболистите на "Дунав" заминаха вчера за функционални изследвания във великотърновска клиника, където ще стане ясно какво е физическото им състояние преди разгара на същинската подготовка. В Русе остана само болният Христо Попадийн.