„Дунав“ може да си каже „довиждане“ съвсем скоро с още един футболист. Според сигурни източници аут от отбора до ден-два ще е атакуващият халф Бранимир Костадинов. Старши треньорът Людмил Киров не го броял в сметките си за пролетния сезон, независимо че тимът отесня доста след раздялата с няколко футболисти. Единствената пречка при разтрогване на договора била, че все още не бил проведен разговор с мениджъра на играча - баща му Петьо Костадинов, който няколко пъти обещавал, че ще пътува към Русе, но все не намирал време да го направи.
Роденият през март 1989 година състезател записа добри мачове за „Дунав“ в дебютния сезон на отбора в Първа лига, но после формата му се позагуби. Позагуби и титулярното си място. В 17-те му мача през есента /910 минути игра/ влизаше главно като резерва и то на нова позиция - като десен бек. В тези двубои не се разписа нито веднъж.
Откакто пристигна в Русе, Бранимир завъртя за „Дунав“ точно 99 мача в първенствата на Втора и Първа лига. В тях реализира 9 гола.