Летище Хановер спря прстигането и заминаването на полети, след като неизвестно лице в кавтомобил с полски номера се опита да стигне до пистата. Това съобщи федералната полиция на Германия.

Мъжът, който е управлявал автомобила, е задържан. Инцидентът се е случил на един от пунктовете. Колата е разбила вратата и влязла в летището. Както отбеляза вестник „Хановерше алгемайн“, шофьорът се опитал да стигне до приземяващ се самолет. Полицията успяла да спре колата и е задържала мъжа, предаде ТАСС.

Терминалите на летището, с изключение на терминал А, са отворени за пътници и посрещачи. Колко ще продължи забраната за пристигане и заминаване на полети, не е известно.

Полицията все още не може да каже дали е целенасочена атака или инцидент. Мотивите за действията на мъжа се разследват. Полицията не изключва версията за психично болен човек. В момента експерти, специалисти по експлозивите, проверяват колата.

Международно летище Хановер е важнен авиопункт в Германия. Миналата година въздушното пристанище е обслужило около 5,87 милиона пътници.