955 646 лева дава Министерски съвет за цялостния ремонт на улица „Потсдам“ и превръщането й в булевард. Новината дойде след вчерашното заседание на кабинета, на което бяха одобрени допълнителни разходи по бюджетите на редица общини, включително Русе.
С реконструкцията на „Потсдам“ ще се подобри транспортното обслужване в Източната промишлена зона, като се създаде удобна връзка с пътния възел на булевардите „България“ и „Липник“.
През 2017 година беше разширено кръстовището на „Потсдам“ с „Професор Михаил Арнаудов“, а за догодина се предвижда реконструкцията да продължи в участъка на кръстовището с ул.“Професор Баларев“, за което са заделени 324 000 лева. 
Държавата отпусна близо 2 милиона и на още четири общини в Русенска област за ремонти на улици и читалища. 900 000 лева са отделени за община Иваново, като парите са за рехабилитация на общински пътища и улична мрежа. С 300 000 лева ще се обновят частично пет улици в Щръклево и Тръстеник, а другите 600 000 лева ще бъдат за рехабилитация на общинската пътна мрежа в селата Мечка, Кошов, Пиргово и Красен. Община Ценово получава 450 000 лева, които ще се използат за ремонт на три улици в Новград - „Стефан Караджа“, „Хаджи Димитър“ и „Етър“. 322 000 лева са отпуснати на община Две могили за ремонт и модернизация на културния дом в Помен, а Борово получава 307 610 лева за основен ремонт на читалище „Искра“.