4-метрова коледна картичка с поздрав за празниците изненада и зарадва преподавателите в Националното училище по изкуствата. Децата от 5 Б клас завчера влязоха в учителската стая и разгънаха върху голямата маса там своето художествено произведение. Решихме да направим една голяма обща честитка за всички учители, вместо отделни картички, обясни художничката Златка Стойкова, преподавателка на петокласниците по изобразително изкуство. Изненадата предизвикала искрени възторзи и всички учители с огромно удоволствие разглеждали мечетата, елхите, ангелчетата и другите персонажи, нарисувани върху четирите метра хартия. Идеята на децата била честитката да украсява учителската маса до края на ваканцията. 
Директорката на НУИ Мария Дуканова обаче е на мнение, че тази красота във формат, какъвто за първи път се създава в училището, е добре да радва повече хора. Затова от вчера предългата картичка е окачена на входа в зала „Русе“, където всеки ден има концерти от Коледния фестивал на училището. 
Пак там, във фоайето, е подреден и Коледният базар на училището - украшения, рисувани бурканчета и шишеенца, бижута-уникати, картички и картини, създадени от децата и учителите в НУИ, са на разположение на русенските ценители на оригиналните неща.