Кой ще плати сметката за изгорялото табло на осветлението - с този въпрос се обърна "Утро" към шефа на "Спортни имоти" Веселин Богданов.
Таблото е в гаранция, по по принцип щетата би трябвало да бъде изчистена от този, който направи цялостния ремонт на стадиона - "Тарктур" ЕООД. До фирмата ще бъде изпратено писмо, въпреки че на практика няма обратна комуникация, обясни той.
Сиреч, "Тарктур" се е потопила дълбоко.
Писмо щяло да бъде изпратено и до спортния министър Красен Кралев, чието министерство бе възложител на поръчката по изграждане на игрището и лампите.
На следващия ни въпрос кой се бърка за досегашните бели заради калпавата работа на "Тарктур", Богданов призна, че финансирането идва от общината. Вероятно и този път щяло да е така. Според него ново табло ще струва около 10 000 лева. Управителят на комплекс "Ялта" Радостин Тодоров пресметна друга сума - 20 000. 
А иначе таблото гръмнало, щото при дъжд водата шуртяла върху кабелите. 
"Това не е всичко. Преди мач Радо /Тодоров/ тича с духалките, за да подсушава таблата. Друг е въпросът, че имаше случаи, в които осветлението не може да се вдигне до стандарта от 1400 лукса, необходими за нормално излъчване на мачовете от "Диема". Този терен и осветлението са пълна трагедия", каза пред "Утро" председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.