Комисия с председателите на областните футболни съвети на Русе, Търговище и Силистра Димитър Димитров-Кулеманс, Валентин Вълчев и Георги Нарлев, шефа на "Спортни имоти" Веселин Богданов, администратора на ФК "Дунав" Огнян Цветанов и управителя на комплекс "Ялта" Радостин Тодоров се събра вчера, за да умува дали мачът между "Дунав" и "Лудогорец" тази неделя може да се играе в Русе. Експертната група бе свикана по искане на централата на БФС в София, а повод за нейната работа станаха две писма от русенския клуб до ведомството на Борислав Михайлов.
В първото ръководството на ФК "Дунав" уведомява съюза, че покрай изгорялото захранващо табло на един от стълбовете с осветлението на Градския стадион мачът в неделя би трябвало да се изтегли в светлата част на деня - 12.30 часа. Във второто вече става дума, че заради лошите атмосферни условия в Русе теренът на Градския стадион не предлага нормални условия за игра и че застрашава здравето на футболистите. Затова дунавци предлагат мачът да се играе на добър терен в Разград! 
"Нормативните документи изключват тотално такъв вариант", каза Димитър Димитров-Кулеманс.
А БФС реагира със свикване на въпросната комисия, чиито членове огледаха детайлно вчера терена на Градския стадион. В крайна сметка шефът на Областния съвет в Силистра Георги Нарлев предложи в протокола да бъде записано, че "към момента игрището позволява футбол при зимни условия".
"А какво ще стане, ако до събота се излеят нови дъждове и сняг!", попита логично Димитров. 
Другите членове на комисията го убедиха, че заключението било "към момента", пък прогнозите за времето през следващите дни не вещаели снегове и дъжд. 
И тъй, последно - елате в неделя от 12.30 часа на Градския стадион за футболен мач "Дунав"-"Лудогорец"!