С изпълнения на народни песни от учениците, изучаващи богатството на фолклора, започва традиционният Коледен  фестивал на възпитаниците на Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“. Първият концерт от предпразничната програма е днес от 18 ч в зала „Русе“. 
Пак там утре ще прозвучат изпълненията на най-малките пианисти от НУИ, които ще свирят мелодии, посветени на наближаващия празник.
13 декември е фестивалният ден на малките флейтисти и техни приятели. На 14 декември концертът е наречен „Малкият китарист“ и това, разбира се, означава, че на сцената ще излязат децата, които изучават една от най-желаните музикални специалности в училището - класическа китара. 
На 17 декември изпълненията ще преминат под мотото „Коледни струни“, на 18-и предстои танцовият спектакъл „Коледни звездички“ на всички ученици от специалност „Класически танц“. 19 декември е датата за изява на специалностите „Ударни инструменти“ и „Поп и джаз пеене“. Големият празничен концерт е предвиден за 20 декември, а последният учебен ден преди ваканцията ще се развихри под знака на най-големите ученици - тогава випуск 2019 ще направи своето шумно и бляскаво коледно шоу. 
Всички концерти ще бъдат в зала „Русе“, еднакъв е и часът, в който ще започват - 18 ч, уточниха от НУИ.