Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров бе огорчен, меко казано, от съдийството на Георги Давидов в мача срешу „Славия“ /1:1/. Преди възстановителната тренировка на отбора си вчера той се съгласи да отговори на въпросите на „Утро“.


- Знаем, че трудно се говори след такъв двубой, но какво все пак излиза на преден план като изводи?
- Допуснахме грешка при изравнителния гол. Да, корнерите бяха измислени, но трябваше да изчистим тази топка. Дотогава, дори и при съдийското лигавене през цялото време, не виждах как ще изпуснем този мач. Не мога да се сърдя на момчетата. Бяха колебливи само през първите 7-8 минути. Те се раздадоха, воюваха за всяка топка. Ще им благодаря преди тренировката, защото наистина дадоха всичко от себе си. Затова и съжалявам най-много - че заслужаваха победата. Не е честно да те ограбят, когато си се трудил толкова много.   
- Намерихте ли сгода да кажете нещо на съдията Давидов?
- Попитах го на кого толкова пречим като скромен отбор. На „Лудогорец“, ЦСКА и „Левски“ ли?
- А той? 
- Беше пребледнял, вдигна само рамене, че какво толкова сбъркал. Казах му да се сети за зрителите, които щяха да го изядат жив. И да си отговори на въпроса защо реакцията им бе такава. Но всички е минало. Няма кой да ни даде още две точки. Сега трябва да мислим за мача срещу „Септември“ в София. 
- Какво е положението с футболистите преди този двубой?
- На практика ще сме със състав от 13 души, защото Петър Патев ще бъде наказан. Давидов не остави наш човек без картон. При това положение ще се наложи да запишем в тимовия лист имената на трима юнощи, колкото да спазим протокола. 
- Надавате ли ухо и око на анализите по ваш адрес?
- И други ме питаха дали чета „капацитетите“ по форумите. Не, не ги чета и не ме интересуват. Разбирачите са много и знаят всичко за футбола. За мене истинските фенове бяха на стадиона. Не се уплашиха от студа и ни подкрепяха през цялото време.