Икони на светци, рисувани върху стъкло по технология на стари румънски майстори на изображения на светии от 18 и 19 век, са подредени в централната зала на Художествената галерия. Специален интерес предизвиква и една мозаечна икона, която следва една още по-отдавнашна традиция в изобразяването на персонажи от светото писание. Ликовете на християнските светци са подредени заедно с национални костюми, характерни за областите в Югоизточна Румъния. Изложбата с произведения на творби на Щефания Накю, Флорентина Опайна и Дияна Юлияна Барбу гостуват в Русе по инициатива на Русенската митрополия. 
Директорката на РХГ Елена Великова поздрави авторките и куратора на експозицията арх.Лучан Еустациу Михаеску, както и гостите от град Кирнодж, жителите на който поддържат добри връзки с църкви от Русенската епархия и с русенски ученици. Авторите и гостите на откриването бяха приветствани и от Русенския митрополит Наум.
Изложбата ще остане в Русе до края на годината, за да могат да я видят повече хора. Уникалната технология на иконописването се състои в това, че образът се рисува от обратната страна, като една от важните съставки при смесването на боите е маслото от борови иглички. Това разкри художничката Щефания Накю, която е завършила и факултета по ортодоксална теология на университета в Букурещ. Щефания е и автор на повечето икони върху стъкло в експозицията на „Борисова“ 39. Преди година тя зографиса част от църквата в село Шуменци, което е в пределите на Русенската митрополия. Затова сред гостите на изложбата бяха кметицата на Шуменци Калинка Михайлова и отец Михаил, предстоятел на храма „Св.Георги“.