Готов съм да взема на работа Николай Василев, след като излежи присъдата си убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, защото постъпката му да не я обжалва е доблестна, а на това се отговаря с доблест, каза за "Утро" управителят на "Нетуоркс-България" Свилен Максимов, който преди два месеца изживя огромен шок след убийството на бившата му съпруга Виктория Маринова от Северин Красимиров.
Решението Свилен Максимов взел, след като прочел материала в "Утро" в сряда "Разкаял се убиец отказа да обжалва присъдата си". 
Отказът на Николай силно впечатли и адвоката му Венцислав Великов, който в 24-годишната си практика за пръв път се сблъсква с подобен прецедент -подсъдим да пожелае да излежи присъдата си, вместо да я атакува до последна възможност.
 Не знам какви са подбудите на младежа да откаже да обжалва присъдата си от 11 години лишаване от свобода, но ако те са, че наказанието е справедливо, това е една доблестна постъпка. След такова престъпление всеки гледа да отърве кожата, а това момче иска да си изкупи вината в затвора. Точно тази доблестна постъпка не мога да отмина с лека ръка и затова Николай трябва да знае, че щом излезе от затвора, ще намери място в екипа на "Нетуоркс-България", за да се докаже като достоен гражданин. Фирмата не за първи път дава работа на бивши затворници, защото наш граждански дълг е не само да смачкаме тези хора, но и да им дадем възможност да се възстановят от наказанието, посочи Свилен Максимов.