„Мач ще има, това е сигурно, друг е въпросът какъв футбол може да се играе на такъв терен. Ще е много тежко и за двата отбора. Дано да се разминем без контузии“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
За първо път откакто пое кормилото от Малин Орачев, той заведе отбора да нощува в хотел преди домакински двубой.
„Чака ни мач на живот и смърт! На война като на война! Приказките „Добре играем, но не печелим“, не топлят никого. Не вкарваме ли голове и не събираме ли точки, какъв е смисълът от тази добра игра! Виждам, че момчетата са мотивирани да дадат всичко от себе си. Трябват ни 11 мъже и още 7 на пейката. Всеки е длъжен да даде всичко от себе си. Дано този път имаме и малко късмет, защото без него не се получава нито във футбола, нито в живота“, заяви Киров.
Добрата новина от русенския лагер е, че всички играчи са здрави. 
Той добави, че е запознал момчетата с всичко, което може да предложи отборът на „Славия“. Вчера следобед футболистите на „Дунав“ гледаха и видео с мачове на столичния отбор. 
Първият мач между двата тима на 17 август тази година завърши при победа от 2:0 за „Славия“ в София. Тази среща ще се запомни със скандалното съдийство на Валентин Железов, който даде измислена дузпа за „белите“ при положение, че славистът с топката бе в засада. Нямаше и фаул. После пък Железов подмина две дузпи за русенския отбор. 
След онзи мач бившият старши треньор на „Дунав“ Малин Орачев призна пред медиите, че се срещнал в коридора с рефера и го нарекъл „човек за мръсни поръчки“. Роденият в Карнобат член на бургаската съдийска колегия смънкал нещо от рода на „Нищо лично, нищо лично“.