Теренът на Градския стадион изглежда много зле преди утрешния мач на "Дунав" срещу "Славия" /15 часа/, видя "Утро" вчера. Работници се бяха заели с почистването му /интересно защо чак сега, след като снегът падна преди няколко дни/, но работата изглеждаше доста неблагодарна заради замръзналата почва.
"Служителите на "Спортни имоти" правят всичко възможно и пряко силите си, за да приведят терена в нормално състояние за игра, но не съм оптимист, че въпреки сериозните им усилия ще има условия за футболен мач. Дано не съм лош пророк и дано двубоят да не бъде отложен", каза председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. 
Той бе дошъл специално на стадиона, за да види как върви почистването на игрището.
Единственият мач, който бе отложен през миналото първенство в Първа лига, бе точно домакински двубой на "Дунав" пак срещу "Славия". Датата бе 13 март. Тогава се изсипа такъв дъжд, че теренът плувна като блато. След съвещание между делегата и главния съдия от Варна Драгомир Драганов срещата бе изместена за следващия ден. Столичани пореваха доста и се оплакаха по всички медии колко ужасно е игрището в Русе. Дори прокуратурата започна проверка за качеството на ремонта на стадиона на стойност близо 1 милион лева от държавния бюджет, която още продължава или поне не е съобщено да е прекратена.
Тогава беше дъжд, а сега сняг и лед - все предпоставки длъжностните лица да се произнесат, че теренът е опасен за здравето на футболистите и че мачът пак може да бъде отложен.