Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес за Видин, а утре ще се срещнат в шампионатен мач с отбора на „Бдин“. Двубоят е ключов за русенския тим в задачата да се отдалечи от зоната на изпадащите отбори. Положението на бдинци е почти ясно - те са последни със 17 точки и само чудо може да ги остави във Втора лига.
„Гледах последните мачове на съперника. Най-неприятното е, че видинският терен е много твърд, неравен и топката отскача във всевъзможни посоки. Освен това, предвид положението си в таблицата, футболистите на домакините ще играят освободено и без особено напрежение. Трябва да вземем този мач на всяка цена. Не го ли направим, все едно нищо не сме сторили с победата в предишния двубой срещу „Черноморец“ /Бс/“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Олег Димитров няма да пътува за Видин, защото му предстои операция. Французинът Луис Пахама пак се оплаква от някакви болежки, въпреки че резултатите от всички направени му изследвания не показали някакъв проблем. Димитър Законов ще бъде в групата, но ще остане на пейката. Той бе контузен още на мача със „Спортист“, когато футболист на Своге го настъпи толкова лошо, че бутоните пробиха обувката му.
Централният защитник Георги Вълчев изтърпя наказанието си от 3 мача и почти сигурно ще започне като титуляр в тандем с Георги Иванов.