Старши треньорът на волейболния "Дунав" Петър Шопов заяви, че въпреки загубата срещу "Хебър" в Пазарджик с 1:3 вижда напредък в играта на русенския отбор.
"Срещнахме се с най-добрия за момента тим в България, който няма загуба от началото на първенството. В дълги периоди бяхме като равен срещу равен. Очевидно е, че подобряваме представянето си. Загубихме по една основна причина - "Хебър" разполага с по-дълга и равностойна скамейка. Най съм доволен, че видях настроение за игра", каза Шопов пред "Утро".
Той обясни, че Данаил Милушев записал символични минути, защото се оплакал от проблеми с ахилеса. 
"Не искахме да рискуваме. Затова и му спестихме усилията. Все пак по-важен мач за нас ще е идното домакинство срещу "Черно море БАСК". Ако не се отпуснем и играем все така, мисля, че ще се поздравим с победа срещу варненци. Ще е хубаво, ако играем пред повече публика. Оттакто съм тук, не мога да не отбележа, че русенци обичат волейбола и че разбират тази игра", заяви Шопов.
Както вече писа "Утро", двубоят с "моряците" тази събота ще се играе от 17 часа в "Арена Монбат".     
В другите мачове: "Монтана"-"Пирин" - 3:2, "Черно море"-"Марек Юнион Ивкони" - 3:1, "Миньор"-"Добруджа" - 0:3, ЦСКА-"Нефтохимик" - 3:0, "Дея Спорт" /Бс/-"Левски" - 2:3.
Класиране
1. "Хебър"         21
2. ЦСКА         18
3. "Добруджа"         17
4. "Левски"         13
5. "Нефтохимик"     12
6. "Монтана"         10
7. "Марек"         10
8. "Пирин"         8
9. "ДУНАВ        7
10 ."Черно море"     7
11. "Дея спорт"     3
12. "Миньор"         3