Макс клуб навлиза в юбилейна година - през 2019-а всички арт събития в пространствата на клуба ще преминават под знака на неговата 10-а годишнина. 
Всъщност, първата изява, която стартира празничния маратон, вече е факт. Преди дни Макс клуб бе препълнен от почитатели на известната с оригиналност и фин музикален усет група „Оратница“. При 90 седящи места да чуят изпълненията на групата в клуба се събраха 196 души. Нищо не попречи всички те да преживеят изключителното удоволствие от досега с изкуството на Иван Господинов-Попа /вокали/, Георги Маринов-Хорхе /австралийско диджериду/, Петър Йорданов-Бъни /тъпан и кахон/, Християн Георгиев /кавал, вокали/ и новите две попълнения - младите певици Ася Пинчева и Кристина Карамфилова.
Групата е взела името си от старинния народен обичай още от езически времена, който представлява ритуал за прочистване на душата и тялото на човек с огън. Изпълнява се на Сирни заговезни, когато по християнски обичай се иска взаимна прошка. Музикантите от „Оратница“ изпълняват народна музика, в която се добавят съвременни елементи, или се съставят еклектични композиции с участието на чуждестранни инструменти и мелодии. 
В Макс клуб очакват в скоро време „Оратница“ пак при тях да представи третия си музикален албум „Алтер етно“.