Едни от емблематичните групи и артисти от музикалния свят ще донесат в Русе разноцветието и специфичната си поетика, с които са характерни и обичани от хиляди свои фенове. Това ще стане на 8 септември, когато Градът на Дунав ще стане поредна спирка от лятното турне OneLoveTour със звезди от тв шоуто "Фермата". 
Както "Утро" писа, Русе е един от избраните градове, където ще се разгърне мащабното шоу, което прави обиколка едновременно в България и в Македония.  
На централния площад ще се развихрят емблематични дуели от телевизионния формат, ще бъде отворена и специална алея на занаятите, където майстори ще могат да покажат традиционни умения, характерни за българския усет към полезното и красивото. Македонските изпълнители Влатко Стефановски и рапърът Маркто Маринкович, по-известен с артистичния си псевдоним Слаткаристика, са другите участници в шоуто.  
По всичко личи, че денят 8 септември има всички шансове да се превърне в един специален празник, по време на който ще могат да се забавляват хора от различни възрасти, с различни нагласи и различни вкусове и предпочитания. Работата е там, че в Русе шоуто ще продължи цели 12 часа - ще започне в 10 сутринта и ще продължи до десет вечерта. Със сигурност куп аплодисменти ще споходят двете групи, които ще участват в празника. Всяка от тях е по своему колоритна и има горещи привърженици на стила и артистизма. Едната е "Ъпсурт" - хип-хоп формацията, която от създаването си през 1996 г.досега неизменно обира овациите с песните си на софийски диалект. Другата е "Оратница" -  тя смесва български фолклор с елементи от съвременни музикални стилове като дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп и др. При това музиката им е изцяло акустична - съчетание между диджериду, кахон, тъпан, кавал и глас.
Към това да прибавим и Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - и това несъмнено ще подсили очакването на русенци за прекрасни преживявания през втората събота на септември.