30-годишен русенец с условна присъда за кражба влиза в затвора за 2 години, тъй като извършил измама в края на изпитателния срок.
През март миналата година силистренец дошъл при приятел в Русе с молба да му покаже автокъщите, за да си купи мерцедес. Двамата започнали да обикалят търговците на употребявани коли, но не открили нищо подходящо. Тогава русенецът се сетил за свой познат в този бранш и отишли в неговата автокъща.
След като изслушал купувача, Тодор И. се свързал с колега в Германия и заявил, че е намерил „Мерцедес C200“ за 2000 евро. Двамата си стиснали ръцете, като Тодор обещал, че скоро ще му изпрати снимки на колата и се уговорили превозът на мерцедеса до Русе да е за сметка на купувача.
В края на месеца добруджанецът получил снимките по интернет, харесал колата и се обадил на Тодор да потвърди покупката. Продавачът поискал 400 лева капаро и дал срок за доставка до 8 април. Клиентът превел парите, после по указание на Тодор изпратил в Германия още 400 евро - за транспорта. На 3 април силистренецът продал старото си пежо и веднага превел на търговеца 1550 лева, а на следващия ден му дал още 2000 лева на ръка. Получените суми Тодор вписвал в тефтер пред купувача, който обаче не дочакал обещания мерцедес, а Тодор спрял да отговаря на телефонните му позвънявания.
Печалбата обаче му излязла солена. Районният съд го прати в затвора за 1 година при строг режим. Но тъй като Тодор вече имал едногодишна условна присъда от 2013 година с четири години изпитателен срок, съдът постанови да бъде лишен от свобода за 24 месеца.