За поредна година Интеракт клуб Русе, част от Ротари клуб, организира кампанията „Купи и дари“. Целта е да се осигурят хранителни продукти за най-бедните и нуждаещите се семейства, които да бъдат дарени за Коледа.
Кампанията ще се проведе на 20, 21 и 22 декември в големите вериги магазини, като до седмица се очаква да станат ясни и имената на хипермаркетите.
Всеки, който има желание, нека да закупи от магазина и дари на място основни хранителни продукти, призовават младежите от Интеракт. Те събраха и много детски дрешки, книги и играчки, с които ще зарадват деца от семейства в неравностойно положение.
В деня на християнското семейство Интеракт клуб организира благотворителен концерт „Семейството - уют и топлина“, а русенци подкрепиха каузата, като дариха десетки чували с дрехи, книги и играчки. 
Кампанията беше повече от успешна, целият склад е пълен с чували, като още много хора ни се обаждат и продължават да даряват, каза президентът на клуба Ивона Бонева и подчерта, че концертът е бил изключително емоционален и въздействащ.
В програмата се включиха възпитаници на Националното училище по изкуствата, които представиха етюди и сцени от живота на съвременното семейство и припомниха на многобройната публика, че семейството не е нещо важно - то е всичко. На сцената се изявиха известният пианист Николай Димитров, талантливата певица Петя Георгиева, танцово студио „The Center“, спортна двойка от клуб „Фламинго 98, ансамбъл „Зорница“, малките възпитаници на детска градина „Здравец“ и други. В нашия град има много добри и прекрасни хора, готови да помогнат на нуждаещите се, допълниха от Интеракт клуб.У