В неделния ден в много населени места отново се провеждат протести.

Протестиращи блокираха Петолъчката, предаде кореспондентът на bTV в региона. Те затвориха пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.

За кратко възникна напрежение между полицаи и протестиращи, но до сблъсък не се стигна.

И петте изхода на пътния възел бяха обградени от полиция. Над 700 са протестиращите от Сливен, още толкова се очакват и от Ямбол. Намеренията на протестиращите са да блокират пътния възел до 18 ч.

В Благоевград недоволните се събраха пред Югозападния университет. Какви ще са бъдещите им действия, се пази в тайна. На протеста, както и на всички входове и изходи на града има жандармерия.

„Нашето искане продължава да бъде социално равенство в България, на първо място, цените да бъдат изравнени със заплащанията. При новата минимална работна заплата от 560 лв., която е планирана, няма абсолютно никакво равенство”, каза пред bTV един от протестиращите.

Други поискаха оставка на правителството и депутатите от 240 да станат 90.

Протести има също в Разлог, Банско и Гоце Делчев. По-късно се очаква може би най-големия протест за днешния ден – на Кулата, където протестиращи от Сандански и Петрич ще се опитат да блокират пункта.