Работници започнаха монтажа на 13-метровата коледна елха пред сградата на общината, а светлините ще бъдат запалени официално на 4 декември. Традиционно с коледната елха ще бъде оформен и коледният кът с 10 обемни фигури - Дядо Коледа, шейна, еленчета, снежен човек и други, както и кутия за писма. Освен елхата пред общината в центъра ще грейнат още 3:  естествената 13-метрова пред Доходното здание, 6-метровата изкуствена елха на площад "Хан Кубрат" и една с височина 5 метра пред ледената пързалка. 
За празничната атмосфера в града ще допринесе и Коледният базар. Той ще заработи от 3 декември, като на площад "Свобода" ще има 34 къщички, които вече се монтират. 
Наред с това тази година в центъра ще има по-ефектна коледна украса. Нови светещи и разнообразни LED елементи ще има на седем места - по ул. "Александровска" в участъците от бул. "Цар Освободител" до площад "Свобода" и до площад "Хан Кубрат", в централната градина, на площада около шадравана, по двете фасади на общината и по ул. "Борисова" от сладкарница "Неделя" до ул. "Хан Крум". Бягащи блиц светлини, светещи сталактити, звезди, осветление, наподобяващо небе, падащи капки, елементи за короните на дърветата са само малка част от новата коледна украса за центъра на Русе. Общо монтираните коледни елементи в града са 600, като те ще грейнат на 4 декември. 
Щандове за продажба на коледни дръвчета ще има по улиците "Александровска", "Николаевска" и "Борисова", до Градските хали, в Парка на младежта, на Централния кооперативен пазар и други места.                                    У