Неспирно растящата наглост и изобретателност на измамниците накара добре запозната с телефонните измами жена да изтегли от банков клон 10 000 лева и да изпълнява роля като в криминален филм, уж в помощ на полицията.
В сряда около 10.30 часа на домашния телефон на 67-годишна русенка в краен квартал се обадил непознат, който се представил за главен комисар Стефан Кънчев и след кратко опипване на почвата започнал с познатите лъжи - как била набелязана от телефонни измамници и трябва да сътрудничи, за да влязат в ареста. По ирония на съдбата жената била много добре запозната с механизмите на телефонните измами и може би това, заедно с респекта, че й се обажда лично главен комисар, я накарало да повярва, че МВР наистина иска помощ от нея, тъй като й има доверие.
Оттам нататък всичко станало изключително лесно за престъпниците. Фалшивият комисар първо взел номера на мобилния телефон на жертвата, после в дома й позвънила жена, която сърцераздирателно изплакала „Мамо, счупих си крака, сега ще ти дам доктора“, а след нея се обадил „д-р Христов“. Без да губи време той поискал 50 000 лева за операция, а когато чул, че жената няма толкова, я залял с вулгарни обиди и зловещи заплахи.
След приключване на разговора отново се намесил „комисарят“, който се осведомил с какво разполага и получил пълен отчет - 400 лева в брой, 10 000 лева в банка и 10 грама златни накити. Веднага последвал въпрос какви спестявания има мъжът й, но след като узнал, че жената няма пълномощно, за да ги изтегли, се съсредоточил върху нейните пари. Разпоредил й да сложи в чантата си сумата от дома и златото и да отиде до банков клон на „Александровска“, където измамниците щели да подадат документи от нейно име за изтегляне на влога й. За нейна сигурност обаче, през цялото време щял да я следи полицай, затова не трябвало да затваря мобилния си телефон. След това я инструктирал, ако в банката се опитат да я разубедят да си тегли парите, да каже, че отива на операция на очите в Турция.
След това жената била водена за носа по най-абсурдния начин, но въпреки това - успех. След като изтеглила хилядарките, докладвала на „комисаря“ и получила указание да ги сложи в чантата си, а нея да остави до близка ъглова сграда, да се отдалечи по най-бързия начин, защото можело да има престрелка и да се прибере вкъщи, за да могат да й върнат парите веднага след акцията.
Този край обаче така и не настъпил с часове, номерът на „комисаря“ спрял да отговаря и така се стигнало до фатално закъснял сигнал в истинската полиция. Там жената обяснила, че била респектирана от званието на позвънилия - „главен комисар“, затова решила, че всичко е истина.