Волейболистите на „Дунав“ постигнаха първа и то категорична победа срещу „Добруджа“ с 3:0. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Петър Шопов.

- Г-н Шопов, поотдъхнахте ли си най-сетне?
- /Смее се/. Като се има предвид, че записахме победа срещу силен тим, съм повече от доволен. Програмата ни дотук беше много тежка. Имахме домакинства срещу "Левски" и "Нефтохимик", срещнахме се и с много силни отбори като "Марек Юнион Ивкони" и "Пирин" /Разлог/. Твърдя, че и от тези мачове можехме да вземем нещо.
- Защо се получи тази серия от 4 поредни загуби?
- Малко закъсняхме със старта на подготовката. Знаете, че имах ангажименти към националния отбор. За мене, а очевидно и за публиката, е ясно, че отборът играе от мач на мач все по-добре. Надявам се да продължим нагоре и в следващите мачове.
- Победата в следващото домакинство срещу "Миньор" /Перник/ изглежда нарисувана.
- Не бива да разсъждаваме така. Отборът на "Миньор" не е в челото на класирането, но играе освободено. Винаги може да поднесе изненада. Не трябва да подценяваме този съперник, въпреки че логиката сочи победа за "Дунав". После ни чака тежко гостуване на "Хебър" в Пазарджик, може би най-обиграния на този етап отбор в Суперлигата. Нататък ще приемем "Черно море БАСК" в Русе. Няма да отидем като обречени в Пазарджик, а срещу варненци трябва да играем за задължителна победа. По моите планове трябва да завършим първия сезон в зоната на Топ 8. Но нека да не правим сметки. 
- Имате ли някакви идеи за подсилване на състава през зимата?
- Имам. Но разговорите са в толкова начална фаза, че не си струва да коментираме. Важното сега е отборът да играе с постоянство и да събира самочувствие след тази наистина хубава победа срещу "Добруджа".