Осем наследници на убитата по особено жесток начин в Голямо Враново миналата година Райме Хасанова искат  от убиеца Джелял Юсеинов 1 150 000 лева обезщетение за нанесените им неимуществени щети, стана ясно вчера на четвъртото разпоредително заседание по делото. След кратка почивка петчленният състав на Окръжен съд прие трите дъщери на умъртвената 68-годишна жена и брат им да бъдат частни обвинители в процеса срещу убиеца на майка им, който тръгва по същество след 15 дни, а исковете им за обезщетение да се гледат в отделно гражданско дело.
Райме Хасанова бе открита на 12 май 2017 година от съседка да лежи мъртва в леглото си окървавена и без дрехи. След бързи действия на полицията още на следващия ден бе задържан 66-годишният Джелял Юсеинов, който междувременно направил опит да изнасили жена в селото. При започналите разпити бившият строител си призна, че е посегнал на Райме, след като по-рано през фаталния ден потърсил интимна близост с нея, но бил отблъснат с възмущение от бъдещата му жертва.
След задържането си убиецът получи инсулт и бе освободен от ареста под парична гаранция от 5000 лева и вчера за пореден път бе доведен в съдебна зала в инвалидна количка от роднини.
На всички въпроси на съдията вчера Юсеинов отговаряше с "не знам". Следващото заседание бе насрочено за началото на декември, когато вещите лица трябва да кажат в съдебна зала дали подсъдимият има здравословни или психични проблеми и дали може да дава показания.