Бившият наставник на Арсенал Арсен Венгер е отхвърлил предложенията на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, докато е бил треньор на ,,артилеристите“. Това разкри френският специалист в интервю за beIN Sports. ,,Отказах да поема Реал Мадрид на два или три пъти, мисля. Те са един от отборите, които обичах като дете, но не исках да напускам Арсенал, защото бе особен период“, заяви той за телевизионния канал.

,,Когато построихме ,,Хайбъри“, банките поискаха от мен да остана за 5 години в клуба. Когато дойде първото предложение от Мадрид, беше именно в този петгодишен период – ако си бях тръгнал, щях да предам Арсенал“, признава мениджърът.

Бившият президент на ПСЖ Шарл Вилньов, дългогодишен приятел на 69-годишния французин, разкри, че Венгер е бил близо и до пристигане във френския клуб. ,,Мисля, че той щеше да свърши отлична работа там. Но, истината е, че в сърцето му имаше един-единствен клуб – Арсенал“, завърши той.

Венгер вече обяви, че ще се завърне към треньорската професия през 2019 година, но все още не е дал яснота кой отбор ще поеме. Името на специалиста се спрягаше за Милан и Байерн Мюнхен, но до сделка така и не се достигна.