Интересни новини около италианския гранд „Милан“ разпространи френската преса.

Според елитното списание „France Football“ Арсен Венгер е съвсем близо до подписване на договор с „Милан“. Изданието твърди, че легендарният мениджър на „Арсенал“ вече се е споразумял с ръководството на „росонерите“ и ще заеме мястото на Дженаро Гатузо, като предстоят дребни детайли по уточняването на контракта и желанията на специалиста.

В момента „Милан“ е четвърти в Серия А с актив от 21 точки, на цели 10 зад лидера „Ювентус“. Именно този факт е довел до решението на ръководството да свали доверието си от Дженаро Гатузо, който не покри амбициите на шефовете за успешен старт на сезона.

Според информациите във Франция разговори между Венгер и „росонерите“ се водят от седмици и вече са на финалната си фаза. Венгер бе начело на „Арсенал“ цели 22 години, а наскоро заяви, че със сигурност ще започне нова работа в началото на 2019 година. Имаше слухове, че е възможно той да поеме „Реал“ (Мадрид) и „Байерн“, както и да заеме позицията на спортен директор в „Пари Сен Жермен“, но в крайна сметка бъдещето на треньора изглежда ще се свърже с „Милан“.