В петък футболистите на „Дунав“ победиха в контрола с 3:2 „Спартак“ в Плевен. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Людмил Киров.

- Г-н Киров, колко полезна беше тази проверка?
- Целта беше да останем в игрови ритъм преди мача с ЦСКА в Русе. Не съм доволен от играта през първото полувреме. След почивката, особено след влизането в игра на Станоев, Балджийски, Коконов и Динков, показахме добър футбол. Когато поведохме обаче с 3:1, пак спряхме да играем. Не се случва за първи път. Разбирам, теренът беше много лош и някои от футболистите явно предпочитаха да се пазят от контузии, но трябва да са наясно, че от тях се иска постоянство. 
- Всички ли бяха на линия?
- Мартин Ковачев е болен, а Ахмед Ахмедов остана в Русе заради контузия. 
- За "Дунав" в Плевен игра на проби босненски футболист. Някои от отзивите бяха, че се представил добре. Какви са вашите впечатления?
- Ако питаш 10 души, петима ще са на едно мнение, другите - на друго. Не мисля, че този футболист може да помогне на "Дунав". Може би ще е полезен за отбори като "Черноморец" /Балчик/ и "Ботев" /Гълъбово/, но не и за нашия тим. Босненецът беше освободен.
- Преди време загатнахте за "Утро", че може би ще подсилите отбора с бразилец. Какво става с този играч?
- Ще го кажа първо за вашата медия - купихме му самолетен билет и този човек лети към България. Няма да споменавам името му. Познавам го добре, тъй като и през миналата година бе с нас. Става дума за разиграващ халф. Струва ми се, че този футболист ще вдигне нивото на средната линия. Интерес към този играч имаше преди от "Лудогорец". 
- Към какви играчи сте се насочили като план за зимна селекция?
- Ще търсим крило, ляв и десен бек.
- Какво ви предстои тази седмица?
- То е ясно - мач срещу ЦСКА! Много вярвам, че ще играем на 24 ноември пред пълни трибуни. Остават ни 5 мача, в които трябва да дадем всичко от себе си.