Бразилецът Карлос Едуардо Бакиля ще остане в „Дунав“ и ще подпише договор“, каза пред „Утро“ старши треньорът на русенския тим Веселин Великов. Великов изрази надежда, че 22-годишният халф ще помогне на тима в мачовете до края на сезона.
Наставникът коментира с неохота плъзналите слухове, че Бранимир Костадинов напуснал самоволно една от тренировките.
„Чудя се кой продължава да си измисля и да подклажда напрежение. Първо бе с Марио Петков, а сега и с Брани. Истината е, че той получи травма по време на заниманието и след консултация с лекаря бе решено да прекрати тренировката“, обясни Великов. 
Единственият контузен футболист преди неделния мач с „Витоша“ /Бистрица/ е левият бек Христофор Хубчев, който страдал от болки в кръста още по време на двубоя с „Локомотив“ /Пловдив/.  
„Дунав“ ме потърси и нямаше как да откажа. Радвам се, че съм в Русе. Може да се каже, че и брат ми Андреас помогна да избера този отбор, още повече, че с него за първи път ще играем заедно. Не съм разговарял много с Веселин Великов за амбициите и целите пред тима през този сезон, но съм сигурен, че те няма да са ниски, защото през миналия сезон „Дунав“ се представи отлично в Първа лига. Отборът играе на добро ниво и се надявам през тази кампания да повтори това представяне“, казва междувременно другото ново попълнение Божидар Васев в интервю за „Тема Спорт“. 
„Класирането в момента не е от значение. Тренирам с момчетата и виждам, че отборът изобщо не е слаб. „Дунав“ притежава много добри футболисти, изграден е отличен колектив и се надявам и да помогна. Мястото, на което се намира тимът, не му отива. Още е началото на първенството, предстоят достатъчно мачове, за да се изкачим нагоре. А със сигурност има какво да наваксам с кондицията. Пропуснах седем кръга от шампионата. Надявам се до една-две седмици да вляза в ритъм и да съм готов на 100%“, добавя Божидар. 
На въпроса защо се е разделил с израелския „Апоел“ /Акра/, отговаря, че не му се коментира, пък и в момента завеждал дело срещу клуба.